Sunday, February 21, 2010

Time to do homework

Let's start my dear kids. Jom buat homework.

Sambil tgk tv

Adam dah pandai tulis nama sendiri. But kena tolong ejakan. mama proud of you son. at least dah kenal abc.


Belajar tulis no. 2 & 3. worksheet nie, dari buku yang mama beli. Mama scan from the book then print 2 copies, 1 for adam, 1 for maisarah. buku nie nanti, still boleh digunakan oleh maisarah. Sekarang nie, adam and Maisarah can write and color the same worksheet. tak yah nak berebut lagi.


Yang nie pulak ujian yang mama buat. ha..ha.. ada jugak skill melukis tu. saja nak try tengok samada adam faham dan betul2 kenai tak number tu.

Test ni pulak untuk menguji samada adam ingat tak macam mn nak tulis nombor ikut bilangan gambar tu. At first, mama tak letak nombor kat atas tu, but bila adam dah kira bunga tu ada 1 but adam tulis angka 2, maka terpaksa la mama tulis gak nombor 1,2 & 3 kat atas untuk rujukan adam. bila tgk reference br adam leh buat yer. erm... part nie, perlu diperkemaskan lagi nih.

P/s : ari nie, mama begitu rajin. Kalau mama macam nie selalu, mesti anak-anak mama cepat pandai. Ya Allah, bagilah kekuatan & tekad yang kuat kepadaku untuk meneruskan jihad ini. Ameen.


Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment

Welcome

..