Welcome

..

Monday, August 22, 2016

KINI ANAK ANDA MAMPU


M........B........B........I

Ya, itulah nama buku yang paling layak diberi nama sebagai Buku Grammar BI Sekolah Rendah TERBAIK abad ini

Anda hendak membeli MBBI?












Anda hendak membeli MBBI? 

Buku MBBI = RM39.00
Poslaju Sem = RM9.50 atau Sabah/Swak RM16.00 
Ebook Peta Minda tentang MBBI = bernilai RM30 = PERCUMA
Total Sem = RM48.50 atau Sabah/Swak RM55.00

Tuesday, January 05, 2016

Yeay, dh start sekolah

Assalamualaikum,

Smlm dh start sekolah, mmg trend sekarang sikit2 upload gambar kan. Jgn marah, nk upload jg gmbr anak bujang dan anak dara ni.

Masing2 excited, bangun awal dr. mama dia. First day special sikit, mama ng ayah hantaq pi sekolah.

Belajar rajin2 ya sayang. Semoga Allah

Wednesday, September 16, 2015

Throw Back Detail Scan Ahmad Anasck

Dah 10 bulan berlalu baby Anas meninggalkn mama. Baby anas memilih utk menunggu mama di pintu syurga.

Pada hari ini, setahun yg lalu, di mana mama dijadualkan utk buat detail scan. Mmg teruja sgt kerana mama nk tgk baay dan nk tau keadaan baby walaupn hati mama penuh debaran ketika itu.

Lps beberapa ketika doc buat scan, doc mula bertanya, mama kerja apa, brapa umur, samada ada masalah kesihatan ke tidak, hati mama mula berasa tak sedap. Mama rasa ada sesuatu yg tak kena.

Selepas doc seledai scan, doc minta mama panggil ayah sbb ada sesuatu yg doc nk sampaikan.

Tak tergambar perasaan mama apabila doc sampaikn keadaan baby. Ada few abnormalities pada jantung baby Anas. Apa yg mama pikirkan ketika tu, macam mn mama nk jaga Ahmad Anas, mampukah mama menjaga Ahmad Anas. Mama sayang Ahmad Anas. Hanya Allah yg mengetahui.

Ahmad Anas, esok mama nk buat hystoscopy untuk check kenapa berlaku abnormal bleeding. Ahmad Anas tolong doakan mama yer. Mama sayang Ahmad Anas.

Sunday, September 06, 2015

Wednesday, December 31, 2014

Friday, November 28, 2014

Berpantang day 17

Day 17...

Ada org dpt advance birthday present dari maktok. Happy la budak tu.

Berpantang day 16

Day 16...

Oleh kerana pg td berseorangan di rumah, maka eloklah bertungku bg mengecutkan urat2 yg dh kembang tu. Nak2 plak kat bahagian pinggang yg masih terasa lenguh n sengal2 tu.  Siapa kata mengandung dan bersalin tu senang? Tengok sahaja ganjaran Allah pada ibu mengandung. Subhanallah.

Sebelum tungku, sapu dulu muka ng SR Vit C.  Ala2 masker la kan. Best, sbb white head dah berkurang. Maybe sbb dlm pantang ni consistent mkn Vit C. SR Vit C shaklee ni kan antioksida yg menbantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan membantu pembentukan kolagen. Yeay! saya suka,Anak2 pun suka.

♡CONFINEMENT WITH SHAKLEE
♡ shaklee distributor
♡hari bertungku.

Wednesday, November 26, 2014

Berpantang day 15

Org dalam pantang jadi pemerhati dan tukang rasa.

Roti sarang lebah lak ari nie. Chef nabil sdg buat butterscotch sauce.

Pg td dh ambik vit C, bcomplex & vitalea utk kesihatan badan dan bekalan nutrisi seharian.

♡confinementwithshaklee
♡shakleedistributor

Monday, November 24, 2014

Berpantang day 13

Syukur Alhamdulillah atas rahmat Allah.

Terima kasih mak kerana melahirkan, mendidik dan membesarkan anak bertuah mak nie.

Tahun ni berkongsi bulan kelahiran dgn bby Ahmad Anas. Salah satu kenangan indah bersamanya.