Wednesday, August 31, 2016

MUDAHNYA BELAJAR BAHASA INGGERIS

Anak anda LEMAH BAHASA INGGERIS?
==============================


Adakah ini ANAK anda?
---------------------------------------
✔ Terkedu bila ditanya tentang Rules of Grammar?
✔ Rendah Penguasaan Vocabulary BI?
✔ Lemah Menulis Ayat dalam BI?
✔ Selalu dapat 60% ke bawah dalam Penulisan BI?
✔ Tak Faham apa yang cikgu BI dia ajar walaupun dah belajar bertahun?
✔ Dan lain-lain isu berkaitan Bahasa Inggeris?
.
Anda TIDAK keseorangan!
---------------------------------------------
 Anak orang lain juga begitu
 Ramai yang dah masuk Tahun 6 tapi masih begitu
 Akibatnya masuk ke sekolah menengah mereka struggle
 Natijahnya SPM mereka cukup-cukup makan
 Akhir sekali hasrat masuk ke Universiti tergendala
.
Anak anda TAK PERLU jadi seteruk itu.
----------------------------------------------------------
❤ Anda perlu bantu anak selagi boleh
❤ Luntur buluh dari rebungnya
❤ Hadiahkan dia sebuah buku Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris (MBBI)
.
❤ Yang sebenarnya ANAK KITA SEMUANYA DILAHIRKAN bijak. Termasuk Bijak Bahasa Inggeris. Mereka hanya perlu seseorang untuk tunjukkan kepada mereka yang BI itu SERONOK dan MUDAH untuk dipelajari. Selepas mereka dapat MINAT, mereka akan ATASI semua kelemahan mereka dalam BI.
.
Apa RAHSIA PANDAI BI sebenarnya?
------------------------------------------------------
Bagi saya, untuk anak Melayu, kita perlu ajar dia BI dalam BM, sekurang-kurangnya pada peringkat awal sehingga dia NAMPAK dan PERCAYA yang BI itu MUDAH sebenarnya. 
.
Secara logiknya ....kalau Nota dan Buku semuanya dalam BI, sedangkan anak kita TAK SUKA dan TAK PANDAI BI, bagaimana kita boleh harap atau expect dia akan baca, faham dan ingat semua tu?
.
Kecuali jika ada buku mengajar BI tapi penerangan dalam BM.
.
Sure BEST kan?
.
BERITA BAIK!!!!
-------------------------
1. Buku mengajar Grammar BI menggunakan BM telah berada dalam pasaran sejak 2013.
2. Buku ini tidak dijual di kedai buku. Hanya melalui online.
3. Buku ini PASTI dapat membantu anak anda
4. Saya YAKIN anda tidak akan menyesal membelinya sepertimana 50 ribu pembeli buku ini setakat ini.
5. Testimoni buku ini sudah banyak kerana lebih 50 ribu pembeli
6. Buku ditulis berwarna-warni untuk menarik minat pelajar.
7. Dan lain-lain lagi kelebihan buku ini
.
Anda BERMINAT nak BELI?
--------------------------------------------
Mudah sahaja, WhatsApp "Nak MBBI" ke 013-2498 324
.
* SEGERA ya, boleh dapat ebook Peta Minda tentang isi kandungan Buku MBBI tadi, khas untuk anda. Hanya pembelian melalui HT Amir sahaja yang akan dapat ebook percuma bernilai RM25 tersebut.
.
WhatsApp "Nak MBBI" ke 013-2498 324
WhatsApp "Nak MBBI" ke 013-2498 324
WhatsApp "Nak MBBI" ke 013-2498 324

Monday, August 22, 2016

KINI ANAK ANDA MAMPU


M........B........B........I

Ya, itulah nama buku yang paling layak diberi nama sebagai Buku Grammar BI Sekolah Rendah TERBAIK abad ini

Anda hendak membeli MBBI?











Anda hendak membeli MBBI? 

Buku MBBI = RM39.00
Poslaju Sem = RM9.50 atau Sabah/Swak RM16.00 
Ebook Peta Minda tentang MBBI = bernilai RM30 = PERCUMA
Total Sem = RM48.50 atau Sabah/Swak RM55.00

Tuesday, January 05, 2016

Yeay, dh start sekolah

Assalamualaikum,

Smlm dh start sekolah, mmg trend sekarang sikit2 upload gambar kan. Jgn marah, nk upload jg gmbr anak bujang dan anak dara ni.

Masing2 excited, bangun awal dr. mama dia. First day special sikit, mama ng ayah hantaq pi sekolah.

Belajar rajin2 ya sayang. Semoga Allah

Wednesday, September 16, 2015

Throw Back Detail Scan Ahmad Anasck

Dah 10 bulan berlalu baby Anas meninggalkn mama. Baby anas memilih utk menunggu mama di pintu syurga.

Pada hari ini, setahun yg lalu, di mana mama dijadualkan utk buat detail scan. Mmg teruja sgt kerana mama nk tgk baay dan nk tau keadaan baby walaupn hati mama penuh debaran ketika itu.

Lps beberapa ketika doc buat scan, doc mula bertanya, mama kerja apa, brapa umur, samada ada masalah kesihatan ke tidak, hati mama mula berasa tak sedap. Mama rasa ada sesuatu yg tak kena.

Selepas doc seledai scan, doc minta mama panggil ayah sbb ada sesuatu yg doc nk sampaikan.

Tak tergambar perasaan mama apabila doc sampaikn keadaan baby. Ada few abnormalities pada jantung baby Anas. Apa yg mama pikirkan ketika tu, macam mn mama nk jaga Ahmad Anas, mampukah mama menjaga Ahmad Anas. Mama sayang Ahmad Anas. Hanya Allah yg mengetahui.

Ahmad Anas, esok mama nk buat hystoscopy untuk check kenapa berlaku abnormal bleeding. Ahmad Anas tolong doakan mama yer. Mama sayang Ahmad Anas.

Wednesday, December 31, 2014

Friday, November 28, 2014

Berpantang day 17

Day 17...

Ada org dpt advance birthday present dari maktok. Happy la budak tu.

Berpantang day 16

Day 16...

Oleh kerana pg td berseorangan di rumah, maka eloklah bertungku bg mengecutkan urat2 yg dh kembang tu. Nak2 plak kat bahagian pinggang yg masih terasa lenguh n sengal2 tu.  Siapa kata mengandung dan bersalin tu senang? Tengok sahaja ganjaran Allah pada ibu mengandung. Subhanallah.

Sebelum tungku, sapu dulu muka ng SR Vit C.  Ala2 masker la kan. Best, sbb white head dah berkurang. Maybe sbb dlm pantang ni consistent mkn Vit C. SR Vit C shaklee ni kan antioksida yg menbantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan membantu pembentukan kolagen. Yeay! saya suka,Anak2 pun suka.

♡CONFINEMENT WITH SHAKLEE
♡ shaklee distributor
♡hari bertungku.

Wednesday, November 26, 2014

Berpantang day 15

Org dalam pantang jadi pemerhati dan tukang rasa.

Roti sarang lebah lak ari nie. Chef nabil sdg buat butterscotch sauce.

Pg td dh ambik vit C, bcomplex & vitalea utk kesihatan badan dan bekalan nutrisi seharian.

♡confinementwithshaklee
♡shakleedistributor

Welcome

..