Thursday, May 26, 2011

Alkisah kunci kereta



Nak cerita kisah kunci kereta. Dah 2 kali kantoi nie. First ari sabtu lepas, masa g follow up kt Pantai Hosp. Dah la doc cuti ari tu, so x jd la wat follow up. Time nak byr parking, tiket parking lak ilang. Aku masuk blk dlm hosp tu cr tkt parking tu. Tp dah x de rezeki aku, jumpa la. Malas nk fikir, aku byr ja denda rm20. Terbakar rm20 mcm tu ja. Tanpa membuang masa, aku pun terus menuju ke kereta. Tetiba, baru ku sedar yg kunci xde dlm beg. Puas aku selongkar. Tak jumpa jg. Masuk blk ke hosp tu cr kunci. Tak jumpa gak. Aku pegi kat receptionist dgn harapan aku mungkin tertinggal kunci kat situ or klu org jumpa, org akan bg kt receptionist tu. Tapi.. hampa. Pi balik, pi balik aku cr kunci kt situ. Hu..hu... dah malas nk cr, aku bg no phone aku kt receptionist tu, in case klu ada sesapa jmp kunci tu, call la aku. Aku nk blk, ambik kunci spare n ambik kete aku. Mujur la umah dekat. Jalan kaki pun leh sampai. Sebelum tu, aku rehat la kat sofa spital tu jp. Lepaskan penat lelah dulu sblm mulakan perjalanan. Tiba- tiba, aku terdengar bunyi gugusan kunci. Aku terus pusing, tgk pak guard tu tgh pgg kunci. Alhamdulillah. Dia kata jumpa kunci tu kat sofa depan waiting room. Actuallt aku mmg duduk kt sofa tu sbb nk cr tiket parking. Dan aku jg fah 2- 3 kli jugak jengok2 kat situ ms aku cr kunci. Tp apsal x nmpk? Yeah.... dah dpt kunci tu.

Second story lk, ari isnin lps, masa blk keje, dah smp kt lrt dah. Cari cari kunci, . ... alamak, apsal takde la plak. Sah la kunci tu tercicir kat opis ms aku kuarkn brg dr dlm beg. Mcm mn nk blk nie. Aku call la mr hubby, siap kena bebel ka sbb cuai. Sorry la syg. Aku ckp tak pa la, aku jln la blk, ambik kunci spare. Mmg la jauh sikit, tp, jln pelan2 la. Kt situ xde bas. Klu nk jln ke bas stand mcm dh nk dkt smp umah dah. Baik jln terus smp umah. Mujur la hubby dah blk keje awal ari tu, so dia hantr kunci tu kat aku. Nasib baik. Klu tak kena tgg adik ipar aku blk keje dulu bru aku blh masuk dlm umah ambik kunci spare. Esoknya, bila smp ofus first thing yg aku buat ialah cr kunci. Mmg sah kunci tu dlm laci. Alahai la kunci. . .

Published with Blogger-droid v1.6.9

1 comment:

  1. lin pun kdg2 cuai gak ntah mana2 letak kunci kete...kdg2 dr umah lg dh lupa mana dok 'campak' kunci kete ms balik keje ari sblmnye...

    ReplyDelete

Welcome

..