Thursday, January 31, 2013

Praktis lagi

Assalamualaikum...

Semalam leeja balik keje lambat lagi. Pukul 9 baru sampai rumah. Dah tiga minggu dah berkeadaan macam nie. Lebih kurang pukul 8.30 br sampai umah. What a life? Kesian kat anak2. Tapi apakan daya, dah tanggungjawab kerja. Normally January and February are the most peak months. Of course sbb year end closing, banyak analisis nak kena buat. Tambahan plak, dah short of staff ni. Bayangkn 2 of my collegue dah resign. Lagilah double kerja. Anggap ajelah ini kafarah utk masa2 terluang tika tak busy.

Okay, back to the two kiddos, semalam sempat jugak tgkkan maisarah praktis menulis. Kali nie leeja guna majalah Aulad. Kalau dulu mmg leeja tak dedahkan maisarah buat something yg bukan tahap dia. Sebagai contoh, menulis semula ayat. Selalunya maisarah just tulis huruf like a,b,c dan seangkatan dgnnya. Sebabnya, nk tunggu dia pandai baca dulu br nak move to the next level. Rasanya maisarah dah bersedia utk ke next level. Walaupun dia masih belum dapat membaca sepenuhnya, leeja rasa dgn cara ni dpt membantu mempertingkatkan mutu penulisan maisarah dan mutu bacaan. Based on aktiviti semalam, leeja dapat rasakan bahawa tahap keyakinan dia dh meningkat sikit sbb mama dia dh bagi dia buat kerja yg lebih mencabar. Sekarang nie dah nampak improvement dr segi penulisan. Dah kurang dah huruf2 yg ditulis terbalik. Satu pencapaian yg mama banggakan. Nnt kita praktis lagi yer maisarah.

Abg adam plak, buat homework matematik. I realise that sekarang nie dah kurang focus pada adam. So, nak kena balance up semula nie.

1 comment:

  1. tu la resmi ibu bekerja, leeja. keje, rumahtangga & anak-anak.
    last night aida tgk nurin buat maths, hingga terlelap depan dia :-) marah nurin ~ ibu tido ye???! hi hi...

    ReplyDelete

Welcome

..