Saturday, December 26, 2009

diet..oh diet..

assalamualaikum...

ha.. dah lama jugak la aku tak hapdet blog aku. tak tau nak tulih apa. nak cerita pasai diet aku pun rasa malaih plak sebab diet aku dah hancus. aku dah makan nasi banyak kali dah. ari nie, aku masak nasi beriyani. wah... nasi beriyani gitu. sebenarnya, yang peket punyer. semua bahan siap ada dlm tu dah. just beli ayam & sayur untuk dalca ja. sedap jugak aku rasa. kesimpulannya, aku mkn nasi beriyani lah ari nie.

aku try jugak la control diet aku. walaubagaimanapun, aku start balik diet aku nie nx year. dah gian nak makan nasi dah skrg nie.

fasa pertama 99HTN berjaya,
fasa kedua 99HTN (Dec), "GAGAL".
aku akan cuba sedaya upaya aku untuk menjayakan 99HTN aku untuk fasa ketiga, yakni bulan Jan 2010 nanti. Aku akan sertakan dgn detox jugak.

Wah... semangat gitu.. HA..HA..HA..

4 comments:

  1. best3x...jom kita berdetox sama leeja.... isnin ni kami org yg selalu detox utk 3 hari nak buat detox lagi...jom join skali leeja

    ReplyDelete
  2. leeja kuatkan semangat...nnt ble fre updet je blog tu w/pun kengkadang awk rasa mcm xde per nk citer...kite tgk contoh mcm anese (our little nest) zel (my journey's to lose weight0 blasah jek...sbb ni kn blog awak..klu sape xnk baca..sy msh folo n sedia membaca kecuali ler bz sgt...

    ReplyDelete
  3. Hai Liza... dah gagal ke fasa ke 2. Lia setkt ni belum lg makan nasi tp berat tu tak taulah brp dh kurang...ntah2 sama... :)

    ReplyDelete
  4. hi kak leeja...mia pun selalu singgah sini...wah. smoga smgt akak diiringi azam baru ye

    ReplyDelete

Welcome

..