Monday, May 24, 2010

Aktiviti ari nie.


Ari nie mama rasa nak bawak anak2 mama pi main kat playgraound kat sekolah Adam. Kul 6 mama bersiap nak pi jemput adam balik sekolah. Mama ambik adik dulu kat umah Cik Azie.

Adam sikit la punya happy coz mama ambik awai hari nie. Tp mama tgk adam belemoih sikit. Kawan adam kata adam makan coklat. la... tu critanya. Seperti biasa, kalau pi ambik adam bawa Maisarah, si kecik nie sure excited terlebih.

On the way back, mmg lalu kat playground. so, mama singgah la. Kesian kat anak2 mama, lama tak main kat playhround. semalam main sat sangat sebab hujan dah renyai2.

Kat play ground tu, adam dapat friend baru. girl lagi... sibuk dia main ngan girl tu, lupa kat adik. yang girl u lak, ikut ja mana adam pi. Adam naik benda yang enjut2 tu, dia selamba jer naik ngan adam.


Balik dr playground, mama, adam dan maisarah singgah kedai dulu. Nak beli lauk untuk masak makan malam. Walaupun, mama plan tak nak makan malam nie, tapi mama kena masak jugak untuk ayah. lebihkan sikit if anak2 mama nak makan. Belum sempat mama nak tengok apa yang nak dibeli, adam dah siap ambik air kotak sorang satu untuk adam dan adik. sabo jelah.



Malam, mama tengok adam wat homework. Dah lama jugak ler mama tak tengok adam wat homework. Adam nie, tak suka warna. Kalau bab nak warna jer, puas la mama pujuk. Kalau dah penat pujuk, pegang jer rotan, ok la dia. maisarah lak, sibuk la nak warna jugak. Mama bagi la maisarah buku warna yang mama baru beli minggu lepas. itulah anak2 mama.





2 comments:

  1. Lina, tu pun dah puas suruh. Ikut mood diorang jugak.

    ReplyDelete

Welcome

..