Saturday, December 29, 2012

Sarapan dimana?

Assalamualaikum...

Sarapan dimana pagi nie? Eh, pagi lagi ka? Dah pukul 10:40 am dah. Brunch lah kiranya kan...

Plan ari nie nak breakfast kat umah jer, nak buat cucur bilis ja. tp memandangkn tepung dh abis kena la keluaq pi kedai jg. Alang2 keluAr, boleh la beli lauk utk tghari sekali. Dlm fridge just ada ayam jer. Dah 3 ari mkn ayam, bosan la plak. Cari ikan la plak. So, tgh aku bersiap2 adam bangun. Suruh la dia mandi dan teman aku gi kedai. Dah tu si ayah plak bangun... tanya nk kemana? Pas tu maisarah lak bgn... Dah si ayah ckp nk ikut jugak. So, tak jadilah aku kuar beli bhn utk buat sarapan. So... Masing2 bersiap maka kami semua sarapan kat kedai mamak. Ha...ha... Baru nk tunjuk rajin, nk buat breakfast sendiri. Maklumlah, resolusi tahun baru aku adalah nk kurangkn makan kat kedai. Nk jimat sikit. Lgpun dah bagi anak2 dan suami makan hasil air tangan ibu& isteri.

Tgk lah... Sarapan pagi ni jer dah rm18.70. Br mkn tosei 2, mee goreng 1, dan nasi putih ayam grg jer 1. Minum lak teh tarik, milo dak kopi. Fuh...mood insaf melanda.

No comments:

Post a Comment

Welcome

..