Saturday, December 29, 2012

Mama... Saya nak pegi sekolah

Assalamualaikum

Pepagi lagi adam dah bangun pg tadi. Ari nie senang ja nk kejutkn adam. Maklumlah, dia excited nk pi sekolah. So, first time dia mengenakan seragam sekolah dgn lengkap. Vangga mak tgk tau. Shahdu pun ada jugak kerna terharu anak mama dah besar dah.

So, Adam di tempatkn ke kelas 1 Amanah. Erm... Rupa2nya bestfren Adam masa di Tabika Ilham Bestari iaitu Hazim, sekelas dgn Adam. Happy la dia sbb ada geng.

Ari nie cikgu just bagi aktiviti mewarna utk murid. Para ibubapa plak ke dewan utk taklimat. Part nie mmg mama kena concentrate sbb sistem pendidikan sekarang kan dah di transformasikan. So, dh takde exam2 bagai nie. Nk explain panjang2 pun tak reti jugak. So klu nk maklumat lanjut bolehlah melayari laman web kementerian pendidikan di www.emoe.gov.my

So, buku pun dah beli tadi. Semuanya rm136. Yg pending sekarang ialah tempahan&bayaran urk baju sukan dan yuran PIBG.

So, jom layan gambar kenangan sesi orientasi ari ni yg kebanyakannya gmbr br belakang sbb mama jalan kat belakang.

2 comments:

  1. Seronoknya ke sekolah! Tak sabar nk tunggu MA punya turn pulak :)

    ReplyDelete
  2. Cute tengok adam pakai baju sekolah

    ReplyDelete

Welcome

..