Saturday, November 08, 2014

Self service laundry

Alamak! Hujan plak pagi ni.
Bj banyak nk kena basuh. Macam mn nie. Emm.. pikir punya pikur, last2 dpt idea nk gi guna dryer kat dobi layan diri tu.

Tanya en suami samada kat situ boleh dak guna dryer ja. En suami kata boleh. Ha..ha.. mmg tak tau sbb x pernah masuk pn dobi layan diri ni.

Okeh... basuh bj dulu. Then kita pi keringkan kat sana ya. Jimat kos sikit basuh kat rumah. Utk percubaan, kami bw 2 hasil cucian. Meaning, 2 bakul bj dulu la.

Mujur en suami nk ikut. Klu tak, berat jugak nk bw bj yg dh dicuci tu.  Nk2 plak dgn keadaan yg tgh memboyot ni.

Okeh.. dryer tu utk muatan 15kg. So, cukup la utk mskkn hasil 2 cucian tu dlm 1 dryer. Charge dia rm4.30 utk 23 minit. Klu x cukup kering leh tambah lg rm1 utk extention masa 5 minit.

Wah.. hasil memberansangkan. Nx time leh cuba lg.

Jom balik rumah. Sambung lipat bj lak.

1 comment:

Welcome

..