Sunday, November 22, 2009

My fitness gadget


Ari tu aku ada terbaca pasal dance mat kat blog doubleloony, maka ianya dah menarik untuk membeli. cuma aku tak tau nak cari kat mana jer.

dah tu... masa gi tesco ari jumaat malam ari tu, aku round la kat area ps2 tu. saja je nanye. Oh... ada rupanye kat situ. harga dia RM39. apa lagi, just grab la. sebab aku ada search online gak. harga nya RM60. Mujur jugak la aku tak order lagi. plus the games, RM5 each, total RM49.

balik tu, aku bagitau la kat hubby aku pasal dance mat tu. mujur dia tak kata apa. ingat nak try malam tu, but segan lak kat hubby.

Esok pagi lah guna. time hubby aku gi keje. mmg akan aku guna dance mat nie bila hubby aku takde kat umah. enjoy la ngan anak2. anak2 jadi juri. he..he..

Inilah dance mat aku. he..he..

Lagi satu, aku dah beli DVD workout. Wah.... semangat gitu. almaklumlah, CD2 aku yang lama dah calar dan ada yang dah patah pun. ganas bunyikan.... DVD cardio dance Paula Abdul tu aku beli kat kedai speedy. RM19.90. But, bila aku tgk kat tesco, just RM8.90. huk..huk.. rugi .
DVD Kathy Smith tu aku beli kat teso. RM8.90 each. So far, aku dah try power walk tu, walaupun berjalan but, peluh sakan.

Semua aktiviti ini aku lakukan bila hubby aku tiada dirumah. yalkni, gi keje. sebab, kalu dia ada, nanti dia kata bergegar satu blok nih. malaih la aku...


lepas nie, kene monitor perkembangan... kemudahan dah ada, cuma pelaksanaan je. Principle no 4. Discipline of Action (DOA)

3 comments:

  1. Wah kak! Dah ada dance mat. :) Seronok kan?! Hihi. Murahnya, kita beli rm60. Yelah kita student lagi, tak ada kenderaan pun nak keluar. So terpaksalah beli online je. Tapi termasuk kos penghantaran and cd sekali. Berbalai lah kot agaknya. Haha. (saja sedapkan hati)

    ReplyDelete
  2. eee...bestnye..kite mcm nk bli gak le..tunggu le sok br gaji masuk...klu de lbh ble le bli..elok gak investment cam ni..lu ari hujan xyah kua umah utk xcise...

    ReplyDelete
  3. dah lame crik DVD Paula Abdul 2, x jumpe2..ley x tolong belikan...

    ReplyDelete

Welcome

..