Saturday, November 14, 2009

Penangan Ben10

Entry nie, mama nak cite pasal jam anak-anak mama. Amboi... kecik2 lagi dah pakai jam ek! Ingat lagi tak minggu yang kite pegi petrosains tu? ha.. ari sabtu malam tu lah, adam dapat jam ben10. Maktok yang belikan. Untuk Maisarah, maktok tak beli sebab maktok tak tau lak yang maisarah pun dah pandai main benda2 macam nie. "he..he.. next time, maktok beli ya sayang." Punya la adam suka ngan jam tu. sampai tak larat la mama nak layan. kejap nak pakai, kejap nak simpan dalan laci. pas tu ambik balik, pas tu letak balik dalam laci. rimas gak la mama tengok kelaku adam masa tu. Agaknya..oleh kerana sayang sangat kat jam tu, adam simpan dlm laci. But dalam hati tu, nak main jam tu, sebab tu la gi ambik semula dr laci tu. hai.. adam. Macam ni punya perangai pun ada.

Erm... apa yang special sangat jam tu sampai adam tak senang duduk.



First, jam nie ada gambar Ben10.
Second, jam nie bila ditekan button tu, ada image Ben10.

Sejak adam dapat jam tu, kemana saja adam pegi, jam tu tetap dibawa. pandai lak tu, time nak mandi, kena bukak dulu. nanti rosak. pas tu, pakai semula.



Okay tak aksi adam? Sama la macam Ben10 kat baju tu.


Oleh sebab mama kesian kat maisarah, asyik dok tengok je abang dia main, mama pun cari la jam yang ada ciri2 tu untuk Princess mama ni. But, mama tak nak la beli Ben10 macam abang adam because you are girl. So, mama beli jam princes untuk princes mama yang sorang nie. Suke la Maisarah.


Tengok tu, baju pun nak pakai baju Ben10. Kalu mama beli juga jam Ben10, ntah apa nak jadi ngan princess mama nie. Bukan takde baju princess tapi, nak jugak pakai baju Ben10, transformers & seangkatan dengannya. Nie lah, penangan ada abang.

2 comments:

  1. budak2 pun dah reti nk bergaya..ibarat ada hp la sorang 1..hehe

    ReplyDelete

Welcome

..