Saturday, November 21, 2009

Weekend blues...

Hari nie... dah 21 hari ler aku jalani kehidupan harian tanpa nasi. Alhamdulillah...

tetapi... yang aku risau sekarang nie, perasaan nak makan tu teramat la sangat. Kalau aku tak dapat makan nasi, aku akan makan bende2 lain.

Seperti contoh, ari nie la....

Breakfast : aku skip (sbb bangun lewat)
Brunch : sebijik epal hijau + grapes + sekeping roti gardenia+ plain water
macam okey lagi kan? tengok la kat bawah lagi...

After 30 min, beberapa keping wafer munchy's -chocolate. sedap woooo... aku mmg suke bende2 macam nie. kira banyak gak la.

Lunh : lebih lurang kul 2 ptg. Maggi betul-betul hor liaw... sebungkus.
Pas tu, sambung makan lagi wafer munchy's tu td. Separuh bungkus la jugak aku rasa. kali nie... betul2 bedal punyer. sambil layan movie. syok betul!!!Kalau sebungkus, kalorinya 466, maka aku rasa aku dah ambil about half of it la. Hu..hu... brapa banyak kalori dah ari nie...
then tambah lagi secawan pearl cafe.

Fuh... baru la rasa insaf, setelah perut dah kenyang.

nape aku makan banyak ari nie? mungkin sebab dah banyak arie menahan nafsu, mungkin jugak kerana dah nak "cukup bulan" or mungkin aku mmg terasa nak makan.

aku rasa malam maybe tak mkn dah kot. kira dah insaf la tuh.

kalu ada kesempatan, wat workout sikit. Semalam aku dah beli DCD workout. Lagipun dah lm la aku tak workout. dah seminggu lebih. sebab tu prestasi ada menurun sikit tuh.

Ya Allah, kuatkanlah semangatku menggapai impianku itu. Amin....


3 comments:

  1. salam kak leeja, blog baru ke apa ni? tadi cuba masuk 1 blog akak, tp mcm private...

    kak leeja, mia pun same minggu ni terbabas...entah kenapa...banyak jamuan kot...(huhu..alasan betul mia!)

    pepun..jom kte usaha workout balik ye..

    ReplyDelete
  2. dah berjaya workout td. lebih kurang 50 min. just walk... but peluh giler.

    ReplyDelete
  3. huhu..

    betul la..bile x mkn nasi...rasa nak ngunyah benda lain plak....

    perot rasa x kOnyang kan...

    ReplyDelete

Welcome

..