Friday, May 07, 2010

Aircraft sweep



Ari nie leeja off day sebab semalam kerja malam. Ehh... sejak bila pulak kerja shift malam nie?
he..he..penat wooo cuci aircraft malam tadi.
bukan kerja menyapu atau membersihkan aircraft. Tapi, perform check on the interior condition aircraft.
macam kerja2 QA jugak.
Abih sume kitorang belek. sit cover lah, meja lah, kerusi tu boleh baring ka tidak. kot kalu tak function, leh panggil engineer kasi adjust sikit. keselesaan pelanggan adalah misi syarikat.
audio and video pun check jugak. berfungsi or sekadar perhiasan. kena pastikan all function.

Nie first time la leeja volunteer untuk program nie. Operasi kali nie, ialah aircraft 747.
Kira macam jakun jugak la nak naik & turunkan sit dia tu. baring la, duduk la. tekan sana, tekan sini. dok menerai business class sit. dapat jugak layan kat first class sit. lagi la jakun. Walaupun, tak dapat rasa yang betul2, dapat rasa time nie pun jadilah. maklumlah, dah nak resign pun. Tipis la harapan nak rasa first class lepas nie. percentage is 0.00001%. Kalau ekonomi or biz class tu, mungkin ada lagi la harapan
last sekali, masuk kat cockpit (ini untuk posing ajer). kang, tertekan button apa2 sat gi, tak ke naya.

Kononnya, berangan nak flr the aircraft la tu.......


Dah selesai check, posing dulu dalam a/craft 747 ... Ntah bila la lagi, leeja nak dapat merasa naik flight. Maklumlah, kite nie, bukannya berduit sangat. InsyaAllah, kalu ada rezeki tu, adalah yer.


Berpeluh2 jugak la wat kerja malam tadi. Walaubagaimanapun, leeja happy sangat.

1 comment:

  1. alah..liza oi..at least hang merasa juga naik, ana ni berangan mat jenin jer lah nak naik flight pun nak pikir byk kali.

    ReplyDelete

Welcome

..