Thursday, February 03, 2011

Ini basikal baru sapa?



Sapa punya basikal nie pun tak tau. Asalnya beli untul Alya Maisarah tapi akhirnya menjadi hak milik Adam Mustaqim.

Al-kisahnya, basikal laama Adam, mama dah bukak roda kecik tu. pas tu bawak pi kedai untuk pasang tongkat. Dah sampai umah, dok berebut ngan maisarah pulak. Ala.... kesiannya kat Masarah. Pakat2 ngan maktok, so, pi la kedai tu semula untuk beli basikal br utk Maisarah. Saja pilih yang besar sikit sbb yang kecik adam punya dah ada. Saja tak nak bagi yg besar dan br nie kat Adam sbb dia br ja belajar naik tanpa roda kecik. takut nanti habih calaq sbb terbalik. Biar la Maisarah layan basikal baru nie dulu. lagipun, still size Maisarah jugak. cuma besaq sikit ja. wah... Happy la Maisarah dpt basikal nie.

Bila naik, Maisarah tak larat nak kayuh basikal nie. Maybe berat kot. Adam plak dah boleh kayuh without small wheel. tak terbalik pun . and... nampak macama basikal lama tu a bit small plak untuk Adam. So, mama pun, buat kerja la pomen basikal tu. Acara bukak dan pasang small wheel. Maka, basikal baru tu jadi basikal Adam dan yang kecik tu jadi Maisarah punya. Mujur Maisarah ok ja. sbb basikal tu pun still nice and pink color. Some more bila she can cycle it. Selamat...




Petang tu, masing2 ajak pi playground naik basikal.

Masa pi playground, dua2 basikal nie sumbat dalam kete maktok. klu nak cycle sampai ke playground, alamat hari dah gelap la.



Pak Ngah Nabil pi playground naik basikal. time balik, mama konvo ngan Adam balik umah.

No comments:

Post a Comment

Welcome

..