Thursday, September 20, 2012

Back to basic workout


Assalam...

Ari nie, masa belek2 e-mail terjumpa satu e-mail nie dari Calorie Count yg bertajuk Blast Fat with Basic Exercise Moves. Wah, menarik jugak! Kena pulak dah lama tak exercise. Masa bulan ramadan ari tu still maintain lagi exercise, about 2-3 kali seminggu for 20-30 minutes. tapi..... lepas raya jer, sampai ke ari nie, baru dapat 30 minit ja exercise. oh, kasian sungguh pada diriku ini.

Berbalik pada e-mail tadi, meh sini aku kongsikan apa yg tertera untuk panduan sesiapa yg kesumtukan masa utk exercise. step nie simple ja. jom...


Round 1: 6 minutes 
  1. Complete 1 minute jumping jacks
  2. Active recovery: complete 30 seconds of squats
  3. Complete 1 minute jumping jacks
  4. Active recovery: complete 30 seconds of bicep curls
  5. Complete 1 minute jumping jacks
  6. Active recovery: complete 30 seconds of tricep extensions
  7. Complete 1 minute jumping jacks
  8. Active recovery: complete 30 seconds of crunches

Round 2: 6 minutes 
Repeat the instructions of round 1 but replace Jumping Jacks with High Knee Lifts

Round 3: 6 minutes  
Repeat the instructions of round 1 but replace High Knee Lifts with Butt Kicks

As you get stronger you can increase the time to 2 minutes cardio drills with 1 minute active recovery drills in between.


Ha..... lepas ni, jangan kata dah takdak masa nk exercise. (pesanan utk diri sendiri)

Ops, lunch hari nie mcm best ja aku bantai..hazelnut cofee ice blended dari Each a cup plus putu bambu. fuh... carbo...carbo... (carbo counting ada lari la ari nie). kira sgt la. dah sebulan tak kira kalori nie, tu yang macam tak sedar diri tu.



No comments:

Post a Comment

Welcome

..