Saturday, February 20, 2010

Alahai internet...

Tengok jer tajuk entry nie, sah la aku nak komen pasal internet connection aku sekarang nie.
Bukan masalah kelajuan, ... dah okey dah.

BUT...
.
.
.
.
masalah usage limit.

Kenapalah, maxis nie buat limit lak. kacau tul la. nie baru hari ke-4 untuk current billing cycle, statistic already shows 5 GB usage dah aku guna. Nie pun aku dah upgrade ke 6 GB package. pas ni alamat kene block la.

Maxis nie kedekut tul. Dulu dia tak block, but connection akan slow jer. sekarang nie dia block terus. kalu nak surf internet lagi, kene beli top-up. Mahal lak tu. 1 GB RM28.

Nie kalu kedua aku subscribe line maxis nie.

Aku pernah pakai maxis dulu, dan pernah terminate pas tu subscribe semula.
Aku pernah guna celcom broadband. terminate jugak. the connection time tu teruk sangat. average of less than 10 kbs
Aku pernah try Wimax. but return balik sbb tak meet my expectation.

What should i do now?
Should i subscribe streamyx?
or Should i use back the celcom because it is unlimited usage and i hv the modem which I invested before.


1 comment:

  1. mia guna wireless+streamyx combo 1GB...wp bayar rm110 (share with 2 roomates)..save money satu..berbaloi dgn kelajuannya dan bayarannya....

    ReplyDelete

Welcome

..