Saturday, February 20, 2010

Read and Write abc.123

Ari isnin ari tu, masa aku jalan2 kat carrefour, Ampang, aku ada terjumpa orang jual educational VCD untuk kanak2. Ada beberapa VCD yang menarik minat aku, aku mmg mencari VCD phonic/ read easy/ bacalah anakku untuk adam. But, oleh kerana budget ku agak lari sikit bulan nie, aku just belikan adam VCD ni dulu iaitu Read and Write abc.123 with Hoppen. It comes together with the book (actually, the book comes with VCD).


Oleh kerana, adam dah kenal alphabet, aku prefer VCD ni sebab dia tunjuk cara menulis huruf dengan betul. Memang menarik. 2 in 1. Harga pun berpatutan. Hanya RM14.90.

Maisarah really enjoy it. But adam, kureng sikit sebab dia malas nak tengok CD yang belajar2 bagai nie. Oleh kerana, kena paksa ngan mama dia, dia kena tengok jugak. ha..ha..ha.. Mama nak bagi anak mama pandai la. Dalam kene paksa pun enjoy jugak la.

VCD nie, akan ku letak dalam kereta so that boleh anak2 aku tengok walaupun pegi jalan2. It's good for Maisarah yang baru belajar nak mengenal huruf. But for her, the one that reading the ABC is more suitable. But, next timelah I grab it.

So, lepas nie senang la nak beli educational VCD untuk anak sebab dah tau kat mana nak dapatkan. My aim is Bacalah anakku, bacaan jawi.


2 comments:

  1. teruskan usaha mendidik anak-anak dr peirngkat awal kak...ia mmg bgs.

    ReplyDelete

Welcome

..