Sunday, April 04, 2010

Something to share

Salam,

Kadang2 leeja tefikir macam mana nak buat worksheet untuk anak. kalau nak beli buku latihan, parah jugak la. berapa banyak buku latihan nak beli.
Bagi leeja, leeja suka buat latihan sendiri untuk anak. boleh pelbagaikan latihan dan customise mengikut tahap mereka. Kat side menu blog nie, leeja ada linkkan beberapa website on kids activities yang korang boleh gunakan untuk anak2 korang. sometimes, budak2 nie enjoy dan eager kalau tengok mak dia prepare something untuk diorang. I am not so sure about this, but, kalu adam dam maisarah, berebut-rebut nak buat as compared to buku. Kalau buku, depa syok buat masa baru beli aje. Kena suruh betul2 baru nak buat. But, kite perlu perbagaikan medium aktiviti untuk anak2.

3 comments:

  1. oooo bagus tu
    ank2 sy, sy amik SCORE A PROGRAMME...berbaloi2
    Syaza n Ikram berebut2 nk buat xcise tu secara online, infact sy bole pantau diorg (esp syaza)...syaza mmg excited buat xcise tu...sy pun bole blajo bersama dgn dia

    ReplyDelete
  2. sy cek kt link for ur kiddos..best gak nnt sy soh ikram try

    ReplyDelete
  3. bagusnya akak-akak ku sekalian ni. sepatutnya begitulah yg diharapkan cikgu kpd ibubapa di rumah...utk terus membantu anak-anak di rumah semampu yg boleh. anak-anak akan lbh menghargai jk parent mereka turut serta bersama dlm aktiviti mereka...kat sek, segelintir ibubapa suke jd kan alasan....xde ms & harap anak wat sendiri smpai kdg2 keja rumah anak dia x wat pun, dia x tahu.,.itupun tau sbb guru yg bgtau...

    semoga keprihatinan akak semua meningkatkan kecemrlangan anak-anak

    ReplyDelete

Welcome

..