Thursday, November 26, 2009

Pengakuan ikhlas ku


Sudah beberapa hari la aku tak update blog nie. Busy ngan Year End Program (YEP) department aku. Program nie dijlankan selama 3 hari. Macam biasa la kalu ada program/ training, makan sure best punya. Oleh kerana itu, aku dah terkantoi makan nasi pada hari selasa hari tu, bersamaan 24 November 2009. nasi apa yang aku makan? nasi beriyani. Tu pasal la aku tak tahan.

Kenapa aku makan nasi pada hari itu?
1. sebab ia nasi beriani. wah... sedap sungguh baunya.
2. kerana hari tu, kebetulan birthday aku. so, kira celebrate birthday jugak la.


Tp tak banyak pun aku makan, just setengah senduk (about 2-3 spoon).

Tak terhenti setakat itu ke aktiviti makan. Pada keesokkan hari, ada lak luncheon kat holiday villa. Ini rentetan YEP program la. biasa la kalu dah makan kat hotel tu, mesti la mewah ngan makanan. walaupun aku tak makan nasi, namun, banyak jugak la aku makan pada hari itu.
mula2 ratah lauk je. tapi, desert dia la yang aku bedal sakan. siap ngan puding la, & macam2 lagi. MAcam-MaCam AdA!!!

Ari nie je aku dah makan 3 keping roti gardenia (wholemeal) dgn telur hancur, dan sepotong kek choc indulgence dr secret recipe. Balance yang hubby aku beli masa birth day aku. dia tak beli sebijik, but 4 pieces. untuk aku & anak2. So far aku dah makan 2 potong, sepotong anak2 aku layan. Lagi sepotong, wait n see la.



So, 2-3 ari nie, asyik bedal kek jelah. I LIKE!!!

Jauh disudut hati, risau gak...

So, esok dah raya. apa akan terjadi. Lemang, sure aku bedal punye sebab tu favourite aku. Mujur aku raya kat slim river je (umah in-law) so, aku bedal lemang je. kalu aku balik raya kat penang jugak , sure layan ketupat pasal lak. Both pulut. nyum...nyum...

Yang aku risau raya nie, kalu aku balik slim, selalunya aku mmg kuat makan. sedap lauk sedap2. Adoi... mampukah aku bertahan.

huk..huk..

P/S : - kite tunggu update lepas raya. tengok perkembangannya.


2 comments:

  1. Leeja....adik baru baca tajuk ko saja dah gelak sendiri...sudah ku agak...

    ReplyDelete
  2. kak leeja....xpe..xpe...kena kuat smgt selalu....suke baca coretan kak

    ReplyDelete

Welcome

..